fredag 14 februari 2014

Valaktivism del 2: Grafittivägg på hjul

Vi har nu kommit till del 2 i Kulturpolitikbloggens artikelserie om kulturpolitik och valaktivism. Idag handlar det om att uppmärksamma bristen på lagliga grafittiväggar eller nolltolleransen mot grafitti.

Det gäller inte bara att ha kul och viktiga aktiviteter vid torgmöten eller valstugor. Det är också viktigt att dessa aktiviteter sticker ut lite, det är inte fel att vara lite provocerande. Ett Brå sätt att uppmärksamma de allt vanligare förbuden mot grafitti eller bristen på lagliga grafittiväggar i sitt område eller sin kommun är att helt enkelt skapa en sådan vägg.

Recept:
- Playwood-skivor eller masonitskivor (antal beror på storleken
- Sprayburkar med olika färger
- Hjul (i nödfall kan en kundvagn duga för en mindre vägg)

Det är allt! Men varför hjulen/kundvagn? I vissa kommuner som exempelvis Stockholm stad och Sollentuna kommun, är lagliga väggar förbjudna. Däremot står det var och en fritt att efter eget huvud utsmycka sitt fordon. Ännu så länge kan en vägg på hjul passera som fordon. Detta är alltså ett smart sätt att jobb runt förbudet. Kamraterna på Cyklopen i Högdalen använde denna metod för att skapa en laglig grafittivägg. Jag hoppas få se många arrangemang med denna metod runt om i landet under valrörelsen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar