måndag 26 september 2011

Clartéförbundets stämma - ett kulturradikalt förbund på frammarsch

Igår hade Clartéförbundet sin stämma i Göteborg. Vid stämman antogs ett nytt program baserat på förbundets tre grundsatser; Mot kapitalism - för ett socialistiskt samhälle, Mot imperialism - för fred, nationellt oberoende och en jämlik och resursbevarande världsordning och Mot kulturellt förtryck och fördumning - för en kämpande folkets kultur.

Vid stämman närvarade representanter från Clartés fyra avdelningar, Stockholm, Malmö, Norrköping och Göteborg. Clarté antog ett nytt program som ytterligare flyttar fram förbundets position som radikal kulturpolitisk röst, något som undertecknad uppskattar mycket. Så fort det nya programmet är redigerat och klart kommer jag lägga ut kulturavsnittet och skriva lite mer om just detta.

Under valdes jag till ledamot av förbundsstyrelsen (FS) tillsammans med kamraterna Karin Hedbrant (Stockholm), Daniel Cederqvist (Stockholm), Magnus Nilsson (Malmö), Magnus Göransson (Lund), Mikael Pettersson (Norrköping). Till suppleant valdes Gustav Landström (Göteborg).

Jag ser fram emot en verksamhetsperiod där vi ytterligare flyttar fram Clartéförbundets positioner på den radikal kulturdebattens område, detta kommer jag att verka för inom förbundet och jag tror att jag kommer vara i gott sällskap med kulturarbetaren och konstnären Karin Hedbrant som också valdes till förbundsstyrelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar