söndag 5 augusti 2012

Polisen skyddade Pride från vänstern genom att låta nazister demonstrera i Stockholm

Nu är Stockholm Pride över och vi kan konstatera att det inte var en tillställning kidnappad av vänsterextremister. Den mediestorm mot vänstern som obefogat målades upp av bland annat Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter nådde nya dimensioner för politisk dumhet. Att nätverket Ofog förra året gjorde en antimilitaristisk aktion i tåget var både bra och dåligt, tanken var säkerligen god men att göra det man gjorde under just Stockholm Pride var missvisande och kanske något ogenomtänkt.

Nu har högern dundrat klart mot Pride och även den israeliska film som det var mycket tal om visades. Däremot bör varje klarsynt människa kunna hålla med om att polisens agerande var klokt ur SvD och DN-synpunkt. Pride var i princip fritt från radikala samhällsröster som är en viktig faktor det i HBT-politiska samtalet. Dessa krafter koncentrerades istället till Stoppa EDL-demonstrationen på Norra Bantorget. Anledningen var att det engelska nätverket EDL fått demonstrationstillstånd samma dag som Stockholm Prides parad gick från Humlegården till Tantolunden. Således var Pride i år bekvämt fritt från oppositionella röster. Dock inte helt fritt. Själv deltog jag som jag brukar i vänsterpartiets sektion i tåget (bild ovan) tillsammans med bland annat Jonas Sjöstedt, Lars Ohly och Josefin Brink.

I alla händelser visar den piskande mediestorm som rådde under en dryg veckas tid att det finns en kulturpolitik som går ut på att sprida lögner, villfarelser och skräckscenarion och att denna politik bedrivs effektivt från SvD:s och DN:s ledarsidor snarare än från en vänsterextremistisk minoritet.

1 kommentar:

  1. och kanske något ogenomtänkt??? Personangrepp på plats i tåget var inte något obetänkt. De VAR obetänkt. Herregud...

    SvaraRadera