onsdag 5 oktober 2011

Kandiderade till partiledare – förlorade både jobb och bostad

Poeten och mediafiguren Marcus Birro fick kicken från TV4 och förlorade sin bostad. Varför? Han sa att han eventuellt skulle vara intresserad av partiledarposten i kristdemokraterna. Tanken var från början att Birro skulle bli programledare för programmet Kvällsöppet, men när han blev kontaktad av kristdemokraternas valberedning som undrade om han ställde upp som partiledare svarade han ja. Det kostade honom jobbet på TV4 och bostaden i Stockholm.
   Birro drog tillbaka sin kandidatur redan dagen därpå men då var det för sent. Cheferna på TV4 hade redan anat oråd och Birro fick uppsägning på blankt papper.

Min reflektion är följande: Birro blev bisittare åt Lennart Ekdal i Kvällsöppet i TV4 redan 2008. 2009 deltog han i kristdemokraternas 1:a majtåg i Uppsala samman med Göran Hägglund. Att detta inte väckte betänkligheter redan då, och Birros klassiskt kristdemokratiska kommentarer som bisittare åt Ekdal har inte väckt något ont blod i TV4-huset på Gärdet. Varför är det en så stor deal nu? Är det någon sorts påklistrad opartiskhet? Jag menar att det kan ha att göra med att TV4 inte vill vara sämre än SVT som sa upp Karin Hübinette som programledare för Agenda när hennes syster Hillevi Engström blev arbetsmarknadsminister. Idag har Hübinette återkommit, det tror jag att Birro också kommer göra, TV4:s spel för gallerierna skadar bara en individ i onödan eftersom oddsen att Birro blivit vald om han låtit bli att dra tillbaka sin kandidatur inte kan ses som särskilt stora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar